Scovergi

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2016 | 5636 vizualizari

 

Scovergile sunt preferatele mele, mai ales cu smantana sau iaurt sau cu un mujdei de usturoi. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie proaspata
  • 200 gr apa
  • 500-550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea.

Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.

Framantam pana cand aluatul devine omogen si nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit intr-un loc caldut 20-25 de minute. Formam bilute cat de mari dorim si le asezam pe tocator. Intre timp punem uleiul la incins. Luam cate o biluta de aluat si o intindem cu mana usor pana cand ajunge la dimensiunea dorita de noi,ii facem o gaura in mijloc si o prajim pe ambele parti in ulei.

 

TIPS-URI

1

Se pot face cu branza in interior.

2

Pot fi servite si cu diferite gemuri sau cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]