Scoici Saint-Jacques cu orez picant

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 11 Feb 2013 | 5145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 scoici Saint-Jacques proaspete
  • 200 grame orez basmati
  • 1 chili, fără semințe, tocat
  • sare/piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint-Jacques cu orez picant:

Orezul se spală și se așează pe foc într-o cantitate dublă de apă. Se fierbe până când apa are o culoare lăptoasă (cam jumătate din timpul recomandat de fierbere). Se scurge și se adaugă o cantitate de apă egală cu cea a orezului înainte de fierbere și sare. Se așează din nou pe foc și se fierbe până când toată apa este absorbită. Se spală sub jet de apă rece și se prăjește câteva minute în ulei de măsline ce a fost infuzat câteva secunde cu chili. Se adaugă piper și sare dacă mai este nevoie. 

Scoicile se usucă și se frig într-o tigaie neaderentă cu puțin ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Se asezonează cu sare și piper

Se consumă scoicile împreună cu orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint-Jacques cu orez picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu scoici