Scoici cu ton si sos de rosii

de Adrian2016 in Paste, 6 Oct 2016 | 4907 vizualizari

 

Micuta noastra ar manca paste toata ziua.Intr-o seara imi spune:Tati cat este de greu sa faci paste?Usor am raspuns eu.Atunci sa faci si tu ,mama face numa ea si vreau sa mananc facute de tine,asa ca m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de scoici(paste)
  • 300 gr de ton
  • 300 ml rosii in bulion
  • 5 catei de usturoi
  • 200 gr cascaval ras
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu ton si sos de rosii:

       Intr-o oala am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba apa am pus pastele si le-am lasat sa fiarba 10 minute.Separat intr-o tigaie am pus doua linguri de ulei de masline si am calit putin usturoiul pe care in prealabil l-am taiat feliute.

       Am adaugat tonul scurs de ulei,rosiile in bulion, oregano,sare si piper.Am lasat sa fiarba 10 minute la foc mic.Cand pastele au fiert le-am scurs bine si le-am pus intr-un castron.Am adaugat peste paste sosul si am amestecat bine.Le servim cu cascaval ras deasupra.

      

TIPS-URI

1

in loc de usturoi puteti folosi ceapa .

2

ies mai delicioase cu parmezan in loc de cascaval.

3

in loc de pasta de rosii puteti folosi o smantana grasa la pepararea sosului si puteti aroma cu busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu ton si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

anca_rm 1

07.10.2016, 09:47

ce bine ar fi sa fie zi de zi paste la masa , asa si Oana ca si Ana Maria . Tare bune paste ai facut

mihaelar63 1

07.10.2016, 10:52

Buuune !!!!

Adrian2016 1

07.10.2016, 10:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle con funghi pioppini