Scobar in crusta de sare

de Corinuta in Peste, 17 Iul 2010 | 9582 vizualizari

 

Prins tot de sotul meu, deh, ce sa-i faci, mare pescar! :) Reteta, daca nu ma insel, am vazut-o la Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de peste 
  • 1.5 kg sare de mare bruta
  • 2 lamai
  • o legatura patrunjel verde
  • busuioc proaspat
  • 1 ou
  • ulei de masline 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scobar in crusta de sare:

Pestele se curata de solzi si se eviscereaza. Se spala bine si se lasa sa se usuce.

O lamaie se taie felii, coaja de la cealalta se razuie. Verdeata se toaca marunt.

Se bate bine oul, se adauga coaja de lamaie, sarea si putina apa. Se framanta bine.

Se incinge cuptorul la 220 de grade.

Cavitatea pestelui se umple cu verdeata si felii de lamaie, apoi se unge pielea cu ulei.

Intr-o tava se pune cam 1 cm de sare pregatind un pat ptr  peste. Se aseaza pestele, iar peste el se toarna restul de sare si se batatoreste.

Se da la cuptor 40 de minute, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care se sparge crusta si se serveste.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scobar in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]