Savarine

de alinutzika in Prajituri, 31 Aug 2011 | 5449 vizualizari

 

Acum le-am incercat prima data si nu mi-au iesit foarte aspectuoase, pt ca nicicum nu am gasit unde am pus chestia aia a mea de ornat, ca sa arata bine frisca....Dar, gustul a fost foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt savarine:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • Pt insiropat:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • Pt ornat:
  • frisca
  • gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt.

Intre timp se prepara siropul: se pune apa si zaharul la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga esenta de rom si se opreste focul. Savarinele coapte, se scot din forme si cand sunt reci li se taie capacelul de deasupra si se insiropeaza bine.

Se umplu cu frisca, li se pune capacelul si apoi  se unge cu gem. Peste gem se mai pune un mot de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]