Sarmalute din porc cu curcan

de epurasha2bb in Porc, 12 Iul 2010 | 5153 vizualizari

 

o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 1/4 piept curcan
  • 500 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 10 linguri pasta de tomate
  • 1 canuta de orez alb
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute din porc cu curcan:

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut .Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si orezul.Apoi lasam sa se raceasca acest amestec.Pregatim carnea tocata de porc amestecata cu carnea tocata de piept de curcan, luam un castron incapator si punem carnea tocata acolo, apoi adaugam amestecul de ceapa , morcov, orez, si apoi piper negru pisat, condimente pentru sarmale.Amestecam bine cu mana curata sau cu o lingura.Apoi trecem la varza.Varza murata (eu am folosit 2 si am facut 30 de sarmale) se desface usor de foi care sa aseaza pe o farfurie intinsa.

Apoi luam cate una si ii in departam cu grija cotorul tare si vinisoarele tari.Apoi luam in mana ca un mic de carne si il rulam in foaia de varza avand grija sa impingem apoi extremitatile cu degetul inauntru.Cand sunt gata toate incepem sa le asezam in vasul de lut incepand de la perete pana in mijloc.Se aseaza pe fundul vasului bucatele de varza si de sunculita afumata, frunzulite de dafin si boabe de piper.Se aseaza apoi primul rand de sarmale, se presara frunze de dafin si boabe de piper intregi.Apoi iar un rand de sarmale si  apoi turnam o zeama de apa calduta in care dezlegam 10 linguri de pasta de tomate.Se baga la cuptorul rece nu preincins, ii dam drumul cand bagam vasul de lut cu capacul pus, altfel riscam sa se crape vasul.Se lasa cam 3 ore la foc mic, spre sfarsit inlaturand capacul ca sa se rumeneasca si sarmalele de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din porc cu curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de porc