Sarmale fierte in dovleac

de cristinutanicolita in Porc, 24 Ian 2021 | 2814 vizualizari

 

Rețete festive de iarna 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceașcă orez
  • 400 g ceapa
  • Pasta de roșii
  • Mărar
  • Sare
  • Ulei sau untura
  • Dovleac
  • Foi de varza
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in dovleac:

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate. 

Ceapa se curata de foi și se spala. 

Orezul se spala și se fierbe 10 min. 

Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul.

Ceapa ramasa se toaca mărunt și se călește în untura sau ulei pana se înmoaie,se adaugă pasta de roșii și orezul. Se lasă sa se răcească. 

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, se potrivește gustul de sare.

Foile de varza se scurg de apa.

Se îndepărtează nervurile tari ale foilor de varza. 

Pe foaia de varza se pune umplutura (cam o lingura) și se rulează. 

Dovleacul se spala și I se taie un capac. Se scot semințele și o parte din miez. 

Se așează sarmalele în dovleac, se pune cimbru,pasta de roșii, se pune capacul și se baga la cuptor min 4 ore sau pana sunt gata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

25.01.2021, 20:44

oanapl 1

25.01.2021, 20:56

Cred că sunt delicioase!

Ancutsa 1

26.01.2021, 10:26

Interesant, nu am mai incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in cuib