Sarmale

de cristinutanicolita in Porc, 23 Apr 2017 | 2987 vizualizari

 

Delicii de Paste. 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne tocata de porc
  • 3 lg pasta de rosii
  • 3 cepe
  • boia dulce
  • 4 lg orez
  • 1 lg pisatura
  • cimbru
  • 1 ou
  • foile de la 4 verze mari, murate
  • foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Punem carnea tocata intr-un castron. 

Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt. 

Orezul il spalam. 

Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și cimbrul si omogenizam bine.

Intr-o cratiță, punem varza tocata. Luam o foaie de varza, punem carne si impachetam sarmaua. Procedem la fel pana terminam carnea. 

Punem sarmalele in cratita, punand foi de dafin printre ele. Le acoperim cu foi de varza (sau varza tocata) si punem apa.

Le fierbem la foc mic, 3-4 ore. Le servim cu smantana, ardei iute sau piftie asa ca la noi in Oltenia. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Pisatura: Slanina sarata si afumata (cu tot cu sorici) data prin masina de tocat carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza acra