Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Ian 2016 | 7833 vizualizari

 

Am pregatit aceste saratele, folosind reteta Sim0nei. Le-am facut de ziua Rebecai, totul a fost in graba si nu am mai reusit sa fac o prezentare finala. Nu stiu cand le-o veni iarasi randul, de aceea aleg sa le postez si totodata sa le recomand, fara doar si poate!  Sunt delicioase, se pregatesc usor si se mananca si mai usor!

 

INGREDIENTE

  • 240 g unt
  • 200 g telemea sarata
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • parmezan
  • sare daca mai este necesar
  • optional mac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

Se trece branza prin razatoare.

Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei).

Se adauga putina sare si faina.

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig).

Din aluatul obtinut se intind patru foi.

Se taie fiecare foaie in fasii late de 1,5 cm.

Se ung cu ou si se presara parmezan sau/si mac.

Se pot spirala sau pastra in forma initiala.

Se coc 15minute (sau pana devin rumenii) la o temperatura de 180 grade.

 

TIPS-URI

1

Necesita atentie, fiind foarte fragede se sfarama usor. De aceea, dupa ce se scoate tava din cuptor, este indicat sa fie lasate sa se raceasca si abia dupa aceea sa fie asezate in alta parte (vas/cutie/etc)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie, ciocolata alba si mure