Saratele

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2011 | 12708 vizualizari

 

Crocante si sarate (mai mult sau mai putin, dupa preferinta) sunt tocmai bune langa o bere, cu prietenii sau chiar ca mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt, moale
  • 300 g branza sarata, data pe razatoare
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • optional: 1 lingurita piper, sare
  • pentru pus deasupra: 1 ou, susan, mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Amesteca untul si branza.

Adauga faina si amesteca.

Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena.

Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte)

Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti egale. Ce nu folosesti pune in frigider.

Bate bine oul folosit pentru uns

Presara faina sub coca si deasupra ei. Intinde o foaie subtire (daca e prea groasa, saratelele sunt mai moi, nu crocante)

Pune foaia in tava, pe hartie de copt. Taie fasii sau bucati. Unge cu oul batut si presara cu susan sau mac

Coace in cuptorul preincalzit la 190 C (mediu) cam 15 minute, sau pana devin aurii

Lasa la racit pe un gratar

Repeta cu celelalte bucati de coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez picant cu ou