Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 6674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ştiuci măricele;
  • 1 ardei iute;
  • 1 căţel de usturoi;
  • pătrunjel / leuștean;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură nature de ştiucă & Mămăligă:

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.

Solzii nu se curăţă.

Se sărează şi se lasă circa 20 minute.

Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.

Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să prindă miros de grătar" :).

Saramura

Într-un vas se pune circa 1 L la fiert. Se adaugă  sare, piper, ardei iute şi puţin oţet. După ce au fiert bine, se adaugă mujdeiul de usturoi (sau usturoi mărunţit). La final se pune peştele în saramură (peştele să nu fie rece) şi se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 minute.  Se presară de preferinţă leuştean, în lipsa acestuia...merge şi pătrunjelul :).

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prefer să pun mujdei deoarece saramura capată astfel un aspect mai plăcut...aşa-mi place :).

2

Se serveşte cu mămăliguţă caldă. Hai fie...şi-un păhărel (sau borcănel :D) de vin alb!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură nature de ştiucă & Mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap la gratar