Saramura de pui

de MotanLaOale in Pui, 2 Ian 2019 | 6972 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate (500 g)
  • condiment pentru pui
  • boia dulce
  • boia iute
  • amestec de ierburi de gradina
  • piper
  • sare
  • 30 ml ulei
  • SARAMURA:
  • 30 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala.

Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.

Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.

Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.

Se incinge gratarul, se unge cu slanina si se pun pulpele la fript.

Se intorc de cateva ori pana de rumenesc frumos.

Intre timp se pune intr-o cratita uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.

Se pun in cratita apa, ardeiul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pulpele sunt facute, se pun intr-un vas si se toarna peste ele zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

Se serveste cu mamaliga.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca mamaliga este de o zi, se poate pune pe gratar pentru 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui