Saramura de peste

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 21 Sep 2013 | 16460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de caras
  • 4 bucati file de crap
  • 4 bucati file de novac
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei iute (sau dupa gust)
  • o capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • cateva crengute de cimbru
  • 2 linguri cu pasta/suc de rosii
  • 100 gr de faina alba de grau
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu.

Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta sau sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura sa dea in clocot de cateva ori.

Servim cu mamaliguta calda, optional.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pestele prajit va fi foarte gustos daca inainte de a-l da prin faina si a-l praji il tinem 5-10 minute in lapte.

2

Pestele proaspat pierde mirosul de mal daca cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).

3

Inainte de a cumpara peste, uitati-va la ochii si urechile acestuia: renuntati sa-l cumparati daca are ochii infundati in orbite sau urechile dezlipite de branhii.

4

Daca pestele nu are cap, atunci sa aveti in vedere ca, la un peste proaspat, carnea este bine prinsa de oase, iar solzii opun rezistenta la desprindere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de caras