Saramura de lin

de Dya Daniela Andrei in Peste, 15 Iun 2014 | 4689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un lin (1,5 kg)
  • 2-3 linuri cu faina alba
  • ulei pentru prajit
  • o rosie mare
  • un ardei iute
  • un ardei gars rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 fire de usturoi verde
  • cativa catei de usturoi uscat
  • condimente dupa gust: sare, piper, cimbru,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de lin:

Pestele se curata, se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Se trece apoi prin faina si se prajeste la foc iute, pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor. In paralel, tocam legumele si le punem la fiert, intr-un litru de apa (sau atat cat considerati necesar). Le lasam sa fiarba cam 5 minute (din momentul in care apa incepe sa clocoteasca), dupa care adaugam pestele rumenit, sucul de rosii si condimentele dupa gust. Continuam fierberea pentru inca 5-10 minute, cat sa se intrepatrunda aromele. Servim saramura calda, cu un pui de mamaliguta si mudjei de usturoi. pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de lin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramură nature de ştiucă & Mămăligă