Sandwich-uri cu chifle la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 4899 vizualizari

 

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata racoroasa, putin mai devreme, si sa pregatesti niste sandwich-uri la cuptor grozave? Cum ar fi sa le servesti cu o salata de legume? Cum ar fi sa simti si aroma cafelei? Va spun eu, este minunat! Am probat, deci stiu ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
    • 350 gr faina
    • 1 ou
    • 4 linguri iaurt
    • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
    • 15 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1 praf de sare
    • 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie
    • 1 ou pentru uns
    • susan
    Pentru umplut sandwich-urile:
    • 4 felii muschi file
    • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
    • cascaval ras
    • 2 oua
    • 3 linguri ulei
    • sare
    • 1 lingurita unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich-uri cu chifle la cuptor:

Chiflele: Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina. Adaugam oul, incepem sa le amestecam. Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie. La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute. Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul. Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem. Deasupra le presaram cu susan. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.

Pregatim sandwich-urile: Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare. Luam 4 chifle, le taiem cate un capac. Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras. Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa. Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul. Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri cu chifle la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandwich la cuptor