Salau cu gremolata si orez

de cristina1985 in Salau, 6 Dec 2019 | 2227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g salau
  • 10 lg orez basmati /brun
  • Gremolata:
  • 6 catei usturoi
  • 1-2 legaturi patrunjel (eu am avut congelat)
  • coaja lamaie/lime
  • suc lamaie/lime
  • sare
  • 2-3 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu gremolata si orez:

Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat.

Salaul se spala,se taie si se presara sare (daca doriti si piper).Se pune intr-o tigaie cu apa,cat sa-l acopere si se lasa la fiert,cu capacul tras 50-60 minute.S-ar putea umfla spuma ,asa ca urmariti pana fierbe.Mai adaugati apa, daca este nevoie.

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cel basmati se fierbe 15 minute ,din momentul in care fierbe apa,iar cel brun cam 1 ora si ceva.Apa, puneti cat considerati (oricum absoarbe si dupa ce inchideti focul).Eu am fiert 5 lg orez basmati si 5 lg orez brun.Se scurge ,folosind o sita.

Salaul se ia usor si se pune in farfurie,iar deasupra se unge cu gremolata Se serveste alaturi de orez (scurs).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu gremolata si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şalău la tavă