Salata salardeza

de Catalina L in Salate, 10 Iun 2015 | 4811 vizualizari

 

Zona Périgord Noir din Franta cuprinde multe dintre cele mai faimoase castele medievale, câteva dintre cele mai pitorești localități ale departamentului Dordogne, dispuse de-a lungul unor peisaje spectaculoase, însă se mândrește și cu o istorie fascinantă.
Sarlat, "capitala medievală" a departamentului, și poate unul din cele mai frumoase orașe ale Franței, se găsește în Périgord Noir. Este cu siguranță cea mai vizitată parte a departamentului și include maojoritatea atracțiilor importante.
Salata salardeza este o specialitate a acestui oras Sarlat-la-Canéda.

 

INGREDIENTE

  • salata verde
  • 5 cartofi
  • 250 g de pipote de rata confiate
  • 125 g de bacon afumat
  • untura de rata
  • 1 rosie mare
  • mustar
  • sare, piper
  • ulei de masline, otet
  • 1 salota mica
  • crutoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata salardeza:

Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime.

Scoateti-l si pastrati-l la cald.
Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati  la cald cand sunt bine prajite si colorate. 

Taiati cartofii in felii subtiri si-i prajiti in grasimea ramasa de la pipote.
Preparati sosul de salada: mustar, ulei de masline, otet, sare si piper
Taiati rosia in felii subtiri.

Varsati un pic de sos peste rosie iar restul peste salata. Amestecati.
Intr-o farfurie puneti salata verde, adaugati  cartofii calzi.

Decorati cu pipote si cu baconul prajit.

La urma puneti feliile de rosii, esalota taiata julien si crutoane daca doriti.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

prajiti baconul fara a adauga grasime

2

daca n-aveti pipote confiate puteti pune cabanos romanesc prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata salardeza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]