Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut lichidul. Inainte de a lua de pe foc am adaugat putin ghimbir macinat.
Am taiat friptura felii subtiri pe care le-am asezat in farfurii. Am inlaturat tijele si exteriorul fenelului, apoi l-am impartit in 2 jumatati. Am feliat cat s-a putut de subtire fenelul, apoi marul caruia i-am scos cotorul. Am stropit marul si fenelul cu suc de lamaie si am presarat deasupra acestora frunze de patrunjel verde. Am taiat morcovul fasii subtiri pe care le-am adaugat peste fenel si mar. In final am adaugat putina sare si am amestecat salata.
Peste feliile de friptura am asezat salata si apoi cate putin chutney de afine.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro