Salata calda cu legume

de anca_rm in Salate, 23 Noi 2018 | 3582 vizualizari

 

O salata rapida care va fi pe gustul vostru daca va plac legumele ametite putin pe gratar sau intr-o tigaie. Este o reteta pentru o cina rapida intr-o seara in care toata familia sta la masa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata frumoasa
  • 1 dovlecel
  • 10-15 bucati varza de bruxelles
  • 50-100 ml chefir/iaurt
  • 150 gr branza de capra
  • mix de germeni (cantitatea este variabila )
  • 1 ardei
  • putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu legume:

In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine.

Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa.

Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o lingura de sare pe foc, cand fierbe punem in ea varza de bruxelles. Lasam sa fiarba cateva minute (5-10)

Scurgem varza si o lasam deoparte.

Intr-o tigaie sau pe gratar prajim legumele pana se inmoaie si se rumenesc usor.

Varza de bruxelles o tragem si pe ea in tigaie si o calim usor.

Intr-un vas asezam felii de vanata, dovlecel si varza presraam iaurt si branza de capra si putina sare. Acoperim din nou cu felii de vanata, dovlecel si bucati de varza iaurt si branza, iar deasupra germeni.

Pofta buna!

 

Se poate face un sos cu usturoi sau o maioneza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de morcov