Salata Boeuf

de Gherca Daniela in Salate, 10 Sep 2014 | 4424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 pastarnac
  • mazare ( o cutie mica)
  • 5 castraveti murati
  • salam frantuzesc ( sau piept de pui fiert, carne de vita fiarta... etc)
  • sare
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 galbenus de ou crud
  • zeama de la un sfert de lamaie
  • o lingura de mustar
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Boeuf:

Pentru inceput am spalat legumele bine si le-am pus la fiert, dupa ce au fiert bine le-am lasat putin sa se raceasca si le-am curatat de coaja. ( Prefer legumele sa le fiarb in coaja pentru a nu isi pierde din gust) .

Dupa ce am terminat de curatat am maruntit toate legumele, castravetii ( pe care i-am scurs de zeama ramasa la maruntit), salamul ( taiat in bucati cat mai mici), mazarea, si la final am pus maioneza si am potrivit de sare . 

Pentru maioneza: Am pus intr-un bol galbenusul de ou si l-am maruntit  cu dosul lingurii, peste am pus galbenusul crud si am amestecat putin. Dupa ce am omogenizat bine am pus ulei putin cate putin si am mizat pana isi dubleaza volumul, am adaugat  si zeama de lamaie cu mustarul si am mai mizat putin.

Din toate aceste ingrediente mi-a iesit o farfurie ( cea din foto)  

Puteti orna dupa preferinte, eu am pus ardei in otet si masline verzi fara samburi).

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]