Rulada cu branza de vaci si stafide

de LUK in Prajituri, 17 Feb 2011 | 10497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 100ml lapte
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 20ml ulei
  • 20gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 100gr zahar
  • Pentru umplutura:
  • 250gr branza de vaci
  • 10gr stafide
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un albus de ou
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza de vaci si stafide:

Se face pentru inceput maiaua.Incalzim laptele sa fie caldut.Dizolvam drojdia si zaharul.Amestecam bine si lasam 10min sa creasca.

Aluatul:topim margarina impreuna cu uleiul.Separam galbenusele de albusuri.Cand uleiul si margarina sunt caldute le amestecam cu galbenusele,zaharul,coaja de lamaie,laptele,maiaua dospita.Batem albusul spuma si il incorporam mai sus.Adaugam treptat faina.Framantam un aluat inmoind pumnii in apa calduta,cam 15min.Presaram cu faina si lasam la dospit 2 ore..

Umplutura:

Albusul se bate spuma cu zaharul.Il incorporam apoi in branza de vaci amestecata cu stafidele,coaja de lamaie si gris.

Intindem din aluatul dospit o foaie groasa de 2-3cm.Intindem branza.Rulam.Punem pe o hartie de copt si apoi in tava de cozonac.Ungem cu galbenus si coacem la foc mic 50 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pentru cafea, cu fructe uscate