Rosii umplute cu ficatei

de Roda in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2009 | 4779 vizualizari

Rosii umplute cu ficatei

 

Poate fi un aperitiv gustos sau un fel de mancare de sine statatoare.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii potrivit de mari,
  • 250g.ficatei de pasare,
  • 1ou,
  • 3 felii franzela,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingura de unt,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri de smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ficatei:

1.Se spala rosiile ,se taie cate un capacel si se scobesc cu o lingurita ,astfel incat sa ramana o pulpa de 1 cm.

2.Se prepara umplutura:se spala ficateii,se dau prin faina si se prajesc in ulei,pe ambele parti,cca.2-3 minute.Apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela inmuiate in lapte ,stoarse bine si cu ceapa .Se adauga galbenusul si albusul batut spuma ,sare,piper si se amesteca bine.

3.Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.Pe fiecare rosie se pune cate o bucatica mica de unt ,se aseaza intr-o cratita mai mare,se acopera cu apa si se pun la fiert ,la foc mic sau la cuptor cca. 10 minute.Cand sunt gata ,se adauga sosul de rosii pregatit.Miezul scos de la rosii se fierbe ,se strecoara ,se freca apoi cu o lingurita de faina  si se toarna peste rosii in cratita.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote .Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]