Risoni cu legume si parmezan

de katty in Mancaruri de legume, 1 Aug 2020 | 2561 vizualizari

 

Un amestec de legume de vara  si nu numai legate cu risoni si imbunatatite cu parmezan.
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 100 gr risoni
  • 150 gr naut fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • oregano uscat
  • parmezan pentru servit
  • patrunjel verde btocat fin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu legume si parmezan:

Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute.

Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete  nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute.

Taiem ceapa julienne.

In uleiul incins punem pe rand legumele. Punem mai intai vinetele scurese si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa si cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam usturoiul. Adaugam rosiile.

Cand acestea incep sa se inmoaie, punem risoni, sare si piper si acoperim cu 250 ml  apa. Cand apa incepe sa fiarba, punem dovlecelul si nautul. Adaugam sare, piper si  oregano.Acoperim cu un  capac si fierbem la foc mic cand este absorbita toata apa. Presaram patrunjel verde si parmezan ras inainte de servire.

TIPS-URI

1

puteti folosi orice legume va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu legume si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor sos bechamel si parmezam