Reteta de preparare a papanasilor

de palpabil in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 3511 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • branza de vaci 1 kg
  • faina 400 gr
  • oua 150 gr (3 oua)
  • zahar 100 gr
  • bicarbonat 3 gr
  • razatura de lamaie 10 gr (cam 2 - 3 lamai rase)
  • gris 100 gr
  • smantana 500 gr
  • dulceata 250 gr
  • zahar pudra 50 gr
  • sare 20 gr
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Faina se cerne.

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc sub jet de apa rece.

Branza de vaci se amesteca cu faina, ou, zahar, bicarbonat, razatoare de lamaie, apoi din compozitie se impart 12 bucatele de aluat. Din fiecare bucata de aluat se portioneaza cate 2 (la portie). Din fiecare bucata se taie o bucatica de marimea unei maslini mari. Din cea mare se formeaza un cilindru, iar din cea mica o biluta si apoi se arunca toate in uleiul incins. Cilindrul rumenit se aseaza pe farfurie, se umplu cu dulceata, se pune smantana, se pune biluta deasupra si se toarna din nou smantana.

Se orneaza cu dulceata si zahar farin!

TIPS-URI

1

va recomand sa folositi branza de vaci cat mai uscata deoarece daca este zemoasa inghite multa faina, iar atuncii papanasii vor avea mai mult gust de faina decat de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi