Ratatouille

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 14 Mar 2019 | 3047 vizualizari

 


O reteta potrivita in orice moment al zilei!
"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mica
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 4 linguri ulei masline
  • o lingurita busuioc sau oregano
  • sare
  • piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa se taie fideluta. Usturoiul se toaca marunt. Se curata de coaja  dovlecelul si vanata. Dovlecelul si vanata se taie felii, rosiile se taie cubulete. Ardeii se curata de seminte si nervuri si se taie bucati lungi de 2 cm. Se incinge uleiul si se caleste ceapa la foc mic timp de 5 minute. Se adauga dovlecelul, vanata, ardeii si usturoiul si se calesc 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga rosiile si busuiocul si se da o data in fiert. Se reduce focul, se acopera pe jumatate si se lasa sa se caleasca legumele 25 minute, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper.

 

Se poate servi imediat calda sau mai tarziu rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi by Merisor