Ratatouille

de AnaDavid in Mancaruri de legume, 12 Oct 2017 | 4021 vizualizari

 

Ratatouille a fost inițial un fel de mâncare preparata vara, cu legume proaspete, de catre tarani care aveau la dispozitie putine ingrediente.
Ratatouille originala din Nisa nu conține vinete, pentru ca nu erau disponibile în aceeași perioadă a anului cu celelalte legume. Ingredientele originale ale ratatouille tradiționale sunt roșiile, dovleceii, ardeii, ceapa și usturoiul. Puteți adăuga câteva plante aromatice din Provence și busuioc.
Ratatouille francez poate fi servit ca un fel unic (însoțită de orez, cartofi sau pâine franceză simplă). Mai frecvent este servita ca garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mici
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel
  • 2 crengute de cimbru
  • 2 cepe
  • 300 ml pastă de tomate
  • 4-5 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Punem uleiul într-o tigaie sa se incalzeasca si adaugam usturoiul zdrobit, sucul de roșii și busuioc. Adăugam sare și piper și gătim timp de 10 minute.

Intre timp, pregatim toate legumele.

Se curata vinetele de coaja, un rand da si unul nu, si se taie felii rotunde, groase de 1/2 cm.

Se taie si dovleceii tot felii rotunde de 1/2 cm.

Se curata ardeii de seminte si se taie bucati mari cat feliile de dovlecel.

Se curata rosiile si ceapa si se taie felii de 1/2 cm.

Punem toate legumele pe tava alternate, cum arata in poza mai jos.

Punem sosul de roșii peste legume, cimbru, patrunjel și 250 ml apa calda sau supa de legume daca aveti.

Gătim în cuptor la 190 de grade C, timp de 40 de minute până sunt coapte toate legumele.

TIPS-URI

1

servim cu orez fiert ca fel principal pentru zilele de post, dar si ca un fel de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate