Ratatouille

de cec in Mancaruri de legume, 21 Iul 2011 | 5663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete 
  • un dovlecel 
  • 6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6) 
  • 3 ardei verde 
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana suc de rosii 
  • 2 linguri ulei  
  • sare 
  • piper 
  • oregano 
  • busuioc
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt, apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de yena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii.

Vinetele, dovlecelul, se curata, se spala apoi se taie rondele cat mai subtiri. Rosiile se taie si ele rondele subtiri. Se aseaza apoi in tava, o felie de dovlecel, una de vanata si una de rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu usturoiul pisat frecat cu o lingura de ulei si putina sare si se presara niste cimbru deasupra.

Se acopera vasul cu folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tot auzind in desene de ratatouille, copii au fost dornici sa guste mult laudata mancare, asa ca a trebuit sa le-o fac. Asta e ce am reusit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]