Pui prajit

de xana in Jamie Oliver, 18 Ian 2018 | 12544 vizualizari

 

Adio KFC! Cel mai bun pui prajit pe care l-am mancat vreodata, crocant la exterior si carnea suculenta. Am adaptat foarte putin reteta lui Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui si ½ de piept cu tot cu os
  • 700 ml apa
  • 100 gr zahar brun
  • 100 gr sare groasa
  • 1 lingurita piper macinat
  • 4 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de fire de cimbru proaspat
  • 300 ml lapte gras (sau buttermilk)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 gr faina de grau
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita paprika
  • 1 lingurita usturoi praf
  • 1 lingurita ceapa praf
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit:

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand incepe sa fiarba dam deoparte, adaugam restul de apa si lasam pana se raceste complet.

Taiem pulpele si pieptul in jumatati si facem cate 2-3 taieturi pe una din laturi apoi le asezam in amestecul de mais sus si le dam la frigider pana a doua zi sau cel putin 12 ore.

Dupa acest timp le scoatem din marinata si le punem in butter milk. Eu nu am avut buttermilk asa ca am amestecat 300 ml de lapte gras cu o lingura de zeama de lamaie, l-am lasat sa se odihneasca 10 minute apoi l-am amestecat cu carnea. Dam din nou la frigider pentru 8 ore.

Amestecam cele 200 gr de faina cu praful de copt, paprika, usturoiul, ceapa, putina sare si piper.

 Trecem bucatile de carne prin amestecul de faina si le prajim in ulei incins atat cat sa se rumeneasca. Le scoatem apoi pe o tava, distribuim deasupra restul de cimbru proaspat uns doar putin cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 170ºC, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]