Pui cu lamaie, usturoi si masline

de divainbucatarie in Pui, 23 Aug 2011 | 4343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui maricel
  • 4 lamai
  • 8-10 catei de usturoi
  • 5 crengute rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de masline
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana supa de pui
  • cartofi
  • sare
  • piper boabe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie, usturoi si masline:

Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.

Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in felii, le punem peste pui si cartofi, apoi punem 2 crengute de rozmarin peste pui, iar frunzele de peal treilea fir le presaram peste cartofi.

Punem supa de pui si uleiul de masline, saram, acoperim cu o folie de staniol si coacem puiul la 200°C cam o ora si 15 de minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca, pentru aproximativ inca 15 minute . La sfarsit avem un pui fraged, care se topeste in gura, dar mai ales delicios!

Il servim imediat, cu cartofi, peste care putem pune sosul din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie, usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui in sos de vin si salvie