Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe

de Panacris in Pui, 9 Ian 2017 | 3631 vizualizari

 

 N-am spus Zmeișorilor ce și cum, doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste )  După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația :D Deciiii, spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 g pulpe de pui 
  • cca. 300 g ciuperci champignon 
  • 100 g mix de alune 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 2 bucăți ardei gras 
  • cca. 1 lingură ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
  • sare de mare
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspăt măcinat
  • suc de la o nucă de cocos (opțional)
  • cca. 300 ml apă 
  • cca. 250 g paste aromatizate cu trufe 
  • cca. 500 ml apă 
  • sare de mare
  • cca. 10 ml ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe:

Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute. La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5  minute, la foc mediu. Între timp, se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare. După ce ajunge la fierbere, se adaugă pastele ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce au fiert pastele, se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele. Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece.  Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]