Pui cu alune

de Pelagie in Pui, 16 Feb 2011 | 5907 vizualizari

 

Puiul cu alune este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat, daca te mobilizezi bine poti sa termini in aprox.30 minute o masa delicioasa pentru 4 persoane.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezozat
  • 1-2 cepe (in functie de marimea lor)
  • 1 conserva de rosii maruntite in bulion
  • o punguta mica de alune in coaja sarate (se decojesc)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit puiul
  • condimente optionale: piper, chili, boia iute/dulce
  • 1 cescuta de orez cu bob lung prefiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

Punem orezul in apa pentru ca sa fiarba mai repede. Se taie marunt puiul si se prajeste in ulei. Pentru un gust mai deosebit putem pune in ulei un catel de usturoi taiat pe din doua. Se scurge surplusul de ulei, se mai lasa cat o lingura, se adauga ceapa tocata marunt care se prajeste cu puiul 2-3 minute, apoi conserva de rosii. Se lasa totul sa fiarba acoperit 5-7 minute la foc mic, se condimenteaza dupa gust. Noua ne place mai picant si folosim mult chili. Intre timp punem la fiert orezul cu sare (pentru un gust mai deosebit se poate pune putin unt)

La sfarsit, cand se stinge focul se adauga alunele decojite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

MIUTA 1

16.02.2011, 22:38

MotanLaOale 1

17.02.2011, 08:31

bun bun

susu 1

17.02.2011, 15:03

Arata foarte bine, asa cum imi place mie, colorat rau merge si-o bere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]