Profiterol

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2014 | 10312 vizualizari

 

Trebuie sa precizez ca expert in pregatirea aluatului pentru eclere este sotul meu Vali,el presteaza partea cu pregatirea aluatului,eu doar le asez in tava,si le umplu.Un profiterol e bine venit oricand,se face repede daca ai totul pregatit si la indemana...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru eclere-gogosele
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie Dr.Oetker
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 200 ml smantana frisca
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pt.asamblarea profiterolului
  • inghetata bourbon-vanilla
  • frisca
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min....

Aluat ecler:

Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se topeste margarina ,cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa la racit,suficient de bine ,apoi se incorporeaza ouale,unul cate unul.Se pune aluatul intr-un posh si se formeaza mini eclere si gogosele,se da tava la cuptor si se coc la foc mediu ,sunt gata cand incep sa se rumeneasca.Se lasa putin la racit,se taie in doua si s eumplu cu crema.

Crema: Plicul de praf cu zaharul se amesteca cu smantana si laptele si se mixeaza la viteza mare.Separat untul la temperatura acmerei se amesteca bine,sa fie moale si apoi se ia cate putin din crema si se amesteca cu untul,pana devine o crema spumoasa si omogena.

Asamblare profiterol:

Intr-un pahar cu picior,gen cupa,se aseaza gogoselele de ecler,apoi inghetata,se orneaza cu frisca si sos de ciocolata..Cam asta-i tot...

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]