Prajitura Tosca

de ela in Prajituri, 7 Dec 2012 | 10627 vizualizari

 

adaptata putin dupa gustul meu,am folosit tava de la delimano care este foarte mare,intr-o tava mai mica iese mai inalta si mai aspectuoasa.eu i-am stricat aspectul punand si glazura din lichior de oua de la dr Oetker care a fost prea groasa oricat am topit-o

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100 gr mac
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri rase faina
  • PENTRU CREMA:
  • 1 plic budinca vanilie
  • +1 lingura zahar
  • +300 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • STRAT:
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,apoi adaugam in ploaie zaharul si le mixam bine.Incorporam treptat macul,nuca de cocos,faina si praful de copt,omogenizand bine compozitia,amestecand de jos in sus.

Punem comopzitia intr-o tava unsa sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute,depinde de cuptor,la foc potrivit.Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

Pregatim crema intre timp:punem putin lapte cu praful de budinca si zaharul intr-o cana si omogenizam bine.Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba punem budinca si amestecam bine.

Separat,punem intr-un vas de ceramica galbenusurile,zaharul,faina,laptele si zaharul vanilat,amestecam bine si punem pe foc amestecand cu un tel pana se ingroasa crema.Turnam peste crema si budinca de vanilie si amestecam bine din nou.Adaugam untul si omogenizam bine pana se topeste tot untul.

Preparam glazura:punem ciocolata la topit,apoi adaugam laptele si la urma untul,frecam bine.

Asamblam prajitura:blatul,crema,biscuitii,glazura.

Dam la rece cateva ore pana se inmoaie blatul si biscuitii.

 

TIPS-URI

1

am pus cocos verde in loc de alb,este mai de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]