Prajitura Snickers

de ionela84 in Prajituri, 2 Ian 2014 | 3199 vizualizari

 

Sursa Laura Sava ...cu un mic adaos

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 7 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 lg miere
  • 3 lg faina
  • 8 g praf de copt
  • 200 g ciocolata alba +100 g pt decor
  • Pt crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g nuca
  • 5 lg miere
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat: mixam albusurile spuma tare cu zaharul, adaugam mierea, apoi nuca treptat si omogenizam cu ajutorul unei spatule, punem faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul in cuptorul preincalzit pt 25 minute la foc mediu

Radem cicolata alba (200 g). Odata copt scoatem din cuptor blatul si rasturnam pe un platou, desprindem cu grija hartia de copt si punem deasupra ciocolata alba rasa

Crema: Prajim nuca in cuptor pt 4-5 minute. Mixam galbenusurile cu mierea, caramelizam zaharul cu grija si il stingem cu cele 2 lg de apa, adaugam untul si amestecam bine. Lasam pe foc pt 4 minute, apoi adaugam galbenusurile amestecand energic. Lasam pe foc 3-4 minute amestecand continuu si apoi adaugam nuca, omgenizam si lasam sa se raceasca usor

Intindem crema peste stratul de ciocolata rasa si lasam la rece pt 3 h de preferat peste noapte

Portionam dupa preferinta si decoram cu ciocolata alba topita

TIPS-URI

1

Hartia de copt s-a desprins mult mai usor dupa ce am udat-o cu putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat