Prajitura Simona

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mai 2010 | 14338 vizualizari

 

dupa o reteta din Practic

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 pra de copt
  • 1 lingura smanatana
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • pt.crema glazura:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 linguri faina,
  • 300 ml lapte,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 1 esenta de vanilie
  • pt.crema de cocos:
  • 6 albsuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g nuca de cocos alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Simona:

Amestecam ingredienetele pentru blat framantand o coca maronie care se imparte in 2 si se intinde  intai o faoie intr-o tava dreptunghiulara cu margini inalte unsa cu unt si tapetata  cu faina .Deasupra acestui blat punem crema de cocos obtinuta prin baterea albusurilor spuma tare cu zaharul si apoi se adauga nuca de cocos.Se da putin la cuptor, se scoate si se adauga al doilea blat.Se da la cupto cam 35 de minute.

Cand se desprinde de tava se scoate si se lasa la racit, apoi se pregateste crema glazura din galbenusurile frecate cu zahar peste care se toarna cate putin laptele caldut in care am topit separat 2 tablete de ciocolata.Apoi cand s-a ingrosat ca o budinca se adauga si untul si se ia de pe foc amestecand cat e caldut.

Se toarna deasupra prajiturii si se da la rece cateva ore.Inante de servire desenati cu creion alb de zahar floricele deasupra sau daca nu aveti creion Dr Otker puteti folosi un decupaj de hartie prin care cerneti zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Simona" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

15.05.2010, 08:58

multumesc ! Simona o cheama pe cumnata mea! si pe nadina vad! nadina ai 2 nume frumoase!

Lau 1

24.11.2011, 14:22

buna

Bya Ralu 1

31.05.2013, 11:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]