Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

de Bucataras in Prajituri, 14 Oct 2025 | 192 vizualizari

 


Astăzi te îndulcim cu o prăjitură extraordinar de gustoasă, cu mere și nuci pecan în sos de caramel. Este o rețetă care va deveni preferata ta.
Pentru Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, mere, nuci, unt.

 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g făină de grâu
  • 1 praf de copt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • Caramel:
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână lichidă
  • 300 g nuci pecan
  • 3 mere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură:

Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură:

Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.

Pregătește întâi caramelul.

Pune zahărul la topit într-o tigaie, la foc mic. Când zahărul s-a topit, adaugă untul și amestecă continuu până se omogenizează. Adaugă smântâna lichidă și omogenizează. Adaugă nucile pecan și amestecă. Toarnă compoziția în tava de copt și întinde în strat subțire. 

Taie merele în cubulețe și pune-le în strat egal peste nucile din tavă.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul și mixează foarte bine până își dublează volumul. Adaugă esența de vanilie și uleiul și mixează din nou. Încorporează făina și praful de copt. 

Toarnă aluatul în tava de copt, peste mere.

Coace prăjitura cu mere și nuci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. 

Răstoarn-o apoi pe un platou și îndepărtează hârtia de copt. O poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.

Savurează o porție generoasă și bucură-te de gustul ei bun și textura crocantă a nucilor caramelizate.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

vasimur 1

14.10.2025, 09:50

RODIMUR 1

14.10.2025, 11:11

Ce deliciu...! Și eu am făcut zilele trecute o răsturnată cu prune și tare mult ne-a plăcut...

MotanLaOale 1

14.10.2025, 12:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]