Prajitura Petre Roman

de Aletta in Prajituri, 15 Apr 2015 | 8022 vizualizari

 

O prajitura foarte buna, pentru gusturi pretentioase!

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 10 linguri de faina
  • 25 linguri de zahar
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • praf de copt
  • zeama de lamaie 5 ml
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Se fac 3 foi pe dosul tavii :

7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar.

Cand s-a format o bezea tare se adauga cele 7 galbenuse ramase, praful de copt stins cu zeama de lamaie si 7 linguri de faina.

Se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.

Se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema:

4 galbenusuri se amesteca cu 250 g de zahar pana se formeaza o crema de consistenta alba, spumoasa.

Se adauga cele 3 linguri de faina,ramase.

Din cei 400 de ml lapte, 100 ml se amesteca treptat cu crema de galbenuse,restul de 300 ml lapte se pune la foc.

Cand laptele este fierbinte se adauga crema de galbenuse si se amesteca continuu pana ne rezulta o crema de consistenta unei budincii.

Se lasa la racit apoi se spumeaza untul si se adauga crema racita.

Se mixeaza bine.

Asamblare:

Pe doua dintre foi se pune zahar caramel ( 15 linguri) .

In mijlocul celor 2 foi caramel se intinde crema de galbenuse,

Pe cea de-a treia foaie se bat albusurile spuma cu 10 linguri de zahar pe abur.

PS: Se rade ciocolata sau se face o glazura din o tableta de ciocolata topita pe baie de abur amestecata cu 5 ml de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Merisor 1

17.04.2015, 19:51

Tare mult imi place prajitura asta! Iar a ta arata tare bine!

Aletta 1

17.04.2015, 20:48

multumesc

Gicuta 1

20.04.2015, 22:37

Arata bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem, o bunatate de prajitura