Prajitura in doua culori- de POST

de Sidy in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 11568 vizualizari

 

O prajitura usor de facut care va va incanta gustul,ce grantat poate face dintr-o zi lunga de post ,una incantatoare.La compozitie se poate adauga si rahat sau nuci.

 

INGREDIENTE

  • o cana apa minerala 
  • 1 cana zahar 
  • 1/2 cana ulei 
  • 1 1/2 cana faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 5-6 linguri gem 
  • 1 praf de copt 
  • 1 zahar vanilat 
  • esesta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in doua culori- de POST:

 

Apa minerala,zaharul, uleiul si faina, le amesteci bine de tot cu mixerul si adaugi si praful de copt. 

1/2 din compozitie o pui intr-o tava in care este hirtie de copt( daca n-ai , ungi tava cu margarina si o tapetezi cu faina)si o dai la cuptorul dinainte incalzitla 160 de grade, pina prinde deasupra o crusta. 

In restul aluatului mai pui 2 linguri cu cacao cernuta, zaharul vanilat si esenta de rom. 

Dupa ce s-a facut crusta , se pune gemul , intins pe toata foaia si apoi restul de aluat cu cacao. 

Deasupra se poate presara nuca de cocos sau ornamente colorate. Se da la cuptor pina se coace aluatul si se verifica cu o scobitoare, daca este coapta. 

Se lasa la racit , apoi se portioneaza.

Pofta mare...!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in doua culori- de POST" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata (de post)