Prajitura dulce-acrisoara

de iry-gabriela in Prajituri, 19 Ian 2012 | 28762 vizualizari

 

este o prajitura care poate fi servita si ca desert dar si la un pahar de vin,sampanie.......

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.    
  • pentru crema 1 avem nevoie de :
  • 500g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 4 linguri zahar.   
  • pentru crema 2 avem nevoie de :
  • 750 ml suc fanta de lamaie,
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dulce-acrisoara:

Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se coace.  

Cat se raceste blatul se amesteca zaharul cu untul si apoi cu branza de vaci formandu-se o pasta moale care se intinde usor peste blatul racit si putin insiropat cu suc.     

Separat se pun la foc 700 ml suc fanta de lamaie pana da in fierbere si se adauga amestecul de zahar cu praful de budinca, amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se da deoparte de pe foc si se intinde peste crema de branza. Dupa ce s-a racit se taie in forme in functie de preferinta.   

Cu aceasta prajitura nu vei da gres niciodata......Pofta la prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bombite de branza cu cocos