Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 18225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branză de vaci
  • 175 ml smântână
  • 3 linguri zahar pudră
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr tos
  • 5 linguri griș
  • 100 g stafide (opțional)
  • coaja de la o lămâie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de brânză de vaci (fără făină):

Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră.

Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș.

Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită înmuiere).

Batem albușurile de ouă cu puțină sare (spumă foarte tare).

Turnăm spuma de albușuri peste compoziția de brânză și prin mișcări ușoare de jos în sus încorporăm spuma.

Ungem cu unt o tavă de yena și tapetăm cu pesmet.

Turnăm compoziția în tavă. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30-35 minute la foc moderat.

Tăiem prăjitura abia când s-a răcit. Pentru cei care doresc un desert mai dulce se poate pudra cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide