Prajitura cu rabarbura

de LUK in Prajituri, 12 Iun 2011 | 9621 vizualizari

 

Inspirata tot de aluatul de la prajitura cu cirese al Laurei Adamache si pentru ca am gasit niste rabarbura in gradina mamei,a iesit un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • aprox.500gr de rabarbura
  • 400gr faina
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • 7 oua
  • 250gr zahar tos
  • 120gr zahar pudra
  • un praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

 Curatam betele de rabarbura de coji si le taiem in bucati lungi de 2-3 cm.

   Punem intr-un vas 3 oua intregi plus 4 galbenusuri(cu albusurile facem bezeaua).Mixam foarte bine ouale cu zaharul.Adaugam apoi uleiul,mixam 1min,punem si laptele si coaja de lamaie si amestecam bine.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus. Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Aranjam betele de rabarbura si coacem 40min la foc mic.Dupa 30min incepem sa pregatim bezeaua.Batem albusurile spuma tare apoi incorporam treptat zaharul pudra.

Scoatem prajitura ,punem deasupra bezeaua si mai lasam la cuptor la foc mic 10-15min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]