Prajitura cu nuci caramelizate

de Tabita _ in Prajituri, 26 Mar 2014 | 9222 vizualizari

 

O prajitura dementiala pe care am facut-o de seara si am luat-o cu noi intr-o plimbare intr-un orasel din Cehia. Am degustat-o cand ne-am oprit in centrul oraselului. Mi-a ramas o amintire frumoasa si delicioasa. Am modificat putin reteta de la Miha si Ancuta. Am scos ciocolata. Multumesc!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 albusuri (eu am adaugat si galbenusurile)
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g unt

Caramelizare:

  • 100 g zahar
  • 200 nuca taiata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate:

 Pentru blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand spuma devine lucioasa ca la bezea. Se amesteca faina cu nuca macinata si praful de copt si se incorporeaza usor in spuma de albusuri. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava (24/24 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: 

Se caramelizeaza zaharul, la foc mic. Cand devine auriu se da deoparte si se adauga untul. Se amesteca usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic , pana se ingroasa. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare. Se fierbe pana se ingroasa si capata consistenta smantanii. Se lasa putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si se intinde crema peste blat si se da la frigider.

 

Nucile caramelizate: 

Se face un caramel din zahar, se adauga nucile si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o suprafata. Se zdrobesc cu sucitorul. La final se adauga nucile caramelizate peste crema. Se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga pe deasupra ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise