Prajitura cu mousse de capsuni

de annemarry in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 5865 vizualizari

 

Pot spune ca este preferata mea, numai buna pentru acest sezon :)

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 150 gr)
  • Mousse capsuni:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • un plic gelatina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat: albusurile se separa de galbenusuri, se mixeaza tare cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Punem faina si praful de copt si bagam la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce il scoatem il lasam sa se raceasca bine si il taiem in 3.

Mousse de capsuni: capsunile le bagam la blender si le facem piure, peste ele punem zaharul si punem la foc mic pana se topeste zaharul. Gelatina o folosim conform instructiunilor de pe plic, apoi o turnam peste piureul de capsuni. Frisca o mixam bine de tot, apoi adaugam capsunile deasupra. Amestecam bine si dam putin la frigider.

Asamblare: punem o foaie de pandispan, peste un strat de mousse de capsuni, iar pandispan, peste mouse, si tot asa. Decoram cu capsuni :)

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]