Prajitura cu miere si lamaie

de LUK in Prajituri, 27 Feb 2011 | 14537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100gr zahar
  • 50gr unt la temperatura camerei
  • 100gr miere (cantitatea se refera la mierea dupa ce am incalzit-o)
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 450gr faina
  • o lingura de amoniac
  • Pentru crema:
  • 400ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • o lingurita de amidon
  • 150gr unt
  • coaja rasa plus zeama de la o lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si lamaie:

    Incepem prin a pregati aluatul de foi.Punem intr un vas ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,amoniacul.Omogenizam bine cu mixerul.Adaugam treptat mierea incalzita dar adusa la temperatura camerei si mixam in continuare.Adaugam apoi cele 400gr faina treptat si mixam cat putem cu mixerul.Punem restul de faina pe blatul de lucru si framantam pana cand se incorporeaza faina si obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in 3 si intindem cate o foaie pe dosul unei tavi unse cu ulei(ungem si sucitorul cu ulei)se intinde o foaie subtire pentru ca in timpul coacerii va mai creste.Coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 15-20min(eu am copt pe dosul unei tavi iena si le-am cam ars pentru ca jos se coceau mai greu..si de abia la a treia foaie m-am gandit sa dau doar de jos focul..)..ei procedam la fel si cu celelalte 2 foi(raciti tava inainte dea intinde urmatoarea foaie).Dupa ce s-au copt foile facem crema..

Punem faina intr-un bol.Diluam cu lapte(din cei 400ml) cat sa fie de consistenta unei smantani..restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul..cand incepe sa fiarba adaugam faina din bol si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam amidonul.amestecam bine sa se omogenizeze si lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit adaugam untul si coaja de lamaie.Omogenizam si adaugam sucul de lamaie.Daca vi se pare prea acrisoara mai adaugati zahar pudra....eu am avut o lamaie mai mare..

Ungem primele 2 foi cu crema apoi pudram cu zahar pudra deasupra..se serveste dupa 2-3 ore ..e delicioasa..

TIPS-URI

1

puneti foile dupa ces-au copt pe hartie de copt,daca se lipesc de tava le desprindeti incet cu un cutit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte