Prajitura cu mere si gris - de post

de Julie in Prajituri, 2 Dec 2011 | 11239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana faina,
  • 1/2 cana gris,
  • 1/2 cana zahar,
  • 75 g margarina,
  • 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 cana nuci maruntite, 4-5 mere, 2 lingurite scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris - de post:

Se amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.  Se curata merele de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Margarina se taie in felii subtiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in doua, iar margarina se imparte in trei parti egale.

Asamblarea:

Se pune 1/3 din cantitatea de margarina pe fundul tavii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumatate din cantitatea de mere, inca 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarina, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantitatii de margarina. Deasupra se repartizeaza nucile si se presara 1-2 linguri cu zahar.

TIPS-URI

1

Diametru tava-  20 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

02.12.2011, 22:46

buna buna

Teo 1

04.12.2011, 21:08

cat se poate de frumos!

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă