Prajitura cu fidea

de bucatarimcudiana in Prajituri, 29 Mai 2012 | 7853 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele de cataif adaptate, sau cum i se mai spune cataif european, nu are nici o treaba cu cataiful original dar este ceva aspectuos si gustos

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.fidea subtire(Monte Banato)
  • 300 gr.zahar
  • 500 ml. apa
  • 50 gr. unt
  • 400 gr. frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fidea:

Tava de aragaz am uns-o cu unt topit, apoi am asezat fideaua in strat uniform pe toata suprafata tavii. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce fideaua s-a rumenit usor.

Intre timp am fiert siropul din apa si zahar, pana s-a legat putin, dupa ce am luat siropul de pe foc am adaugat esenta de rom.

Am scos tava din cuptor si am turnat siropul fierbinte peste fidea, am dat iar fideaua la cuptor pana ce siropul este absorbit (cca.20 minute).Am scos tava din cuptor si am dat la rece, blatul format din fidea si sirop.

In timp ce aluatul s-a racit, am batut frisca(eu am folosit frisca natutala, cea vegetala se bate mai bine). Dupa ce fideaua s-a racit am taiat-o in doua pentru a obtine doua foi. Pe una dintre foi am pus frisca si cealalta foaie am pus-o deasupra. Am pastrat putina frisca pentru decor. Am dat la frigider pentru cateva ore.

Este buna,buna,buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fidea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cataif