Prajitura cu crema de lamaie si cocos

de alinutza1983 in Prajituri, 21 Dec 2012 | 45983 vizualizari

 

O sugestie delicioasa pentru sarbatori!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • Coaja rasa portocala,
  • coaja rasa lamaie
  • 1 plic budinca vanilie ( cu preparare la rece)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gem de caise
  • 100 g fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si cocos:

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga coaja de citrice si uleiul; incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si continua mixarea pana la obtinerea unui aluat omogen.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi lasa totul la foc mediu, circa 20 de minute.

Intre timp, pregateste o budinca cu preparare la rece. Toarna laptele si zeama de lamaie intr-un vas incapator, apoi adauga praful de budinca si zaharul pudra. Mixeaza budinca la viteza mare circa 4 minute.

Scoate aluatul de la cuptor, lasa-l la racit, apoi taie-l pe jumatate. Umple cele doua jumatati de pandispan cu budinca de lamaie, apoi peste foaia  deasupra o vei unge cu gemul de caise.

Presara fulgii de cocos si lasa prajitura la frigider pana in momentul servirii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada