Prajitura cu cirese si crema mascarpone

de Criss in Prajituri, 2 Iul 2015 | 10624 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura usoara, foarte fina si aromata, o combinatie de fructe (cirese, visine, caise, orice fruct de sezon), crema mascarpone si ciocolata. Un adevarat rasfat pentru papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida (Meggle am folosit eu)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100-120 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si crema mascarpone:

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam 2/3 din compoziti intr-o tava (20/30), in restul compozitiei adaugam 1 lingura cu varf cacao, amestecam si turnam deasupra compozitiei albe. Deasupra punem ciresele, dam tava la cuptor la foc potrivit 30-35 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se hidrateaza in cei 50 ml lapte. Intr-un bol se bate mascarpone cu zaharul. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza. Gelatina hidratata in lapte se incalzeste pana devine fluida, avand grija sa nu fiarba, apoi se amesteca cu putina crema si se adauga la intreaga cantitate de crema. Crema se inrinde peste blat si se pune prajitura in frigider, pana cand crema se intareste si devine suficient de ferma incat prajitura sa se poata taia frumos.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde apoi se adauga frisca lichida atat cat e nevoie sa se poata glazura prajiturile. Eu n-am masurat exact cantitatea de frisca, am tot adaugat cat am considerat eu necesar. Prajitura se taie in cuburi apoi fiecare prajitura se glazureaza individual. Eu am taiat si marginile prajiturii pentru ca arata mai bine asa.

(Poze cu etapele nu am pentru ca nu-mi ajunge timpul sa fac si poze in timpul prepararii. Ma bucur ca reusesc sa fac si atat. :D)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

Moni_alex 1

04.07.2015, 00:13

ce bine arata!

Criss 1

04.07.2015, 09:54

Criss 1

04.07.2015, 09:54

Multumesc dragelor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale