Prajitura cu cirese si caise (tarta)

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Iun 2010 | 6913 vizualizari

 

Dac-o doriti inalta, o coaceti intr-o tava mai micutza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri smantana
  • 200 gr zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf cutit sare
  • faina
  • cirese
  • caise
  • (puteti face cu ce fructe doriti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si caise (tarta):

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare.

Untul il frecam spuma cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si putina esenta de rom. Incepem sa punem faina si ne oprim atunci cand obtinem un amestec de consistenta aluatului pentru chec. E timpul sa incorporam albusurile.

Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt  turnam jumatate din compozitie apoi asezam cirese (spalate si cu samburii scosi - logic:)) ), punem si restul de compozitie, asezam dezordonat felii de caise si bagam la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ  30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si caise (tarta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

24.06.2010, 20:24

Laly 1

27.06.2010, 01:04

Cam tarziu,dar sa stii ca nu puteam lipsi

janet 1

12.07.2010, 15:22

Trate,tarte si iar tarte........ce-mi placeeeee.......este vremea lor!Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata