Prajitura cu capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 9084 vizualizari

 

Tot capsuni, sa fie, sa ajunga.....sa ne facem pofta....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri apa
  • 100 g margarina rama
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • cca 300 g capsuni
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, apoi stoarcem zeama de la o lamaie si mai mixam cateva minute.

Galbenusurile le mixam cu margarina topita si apa, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari lente.

Adaugam faina cernuta si omogenizam.Impartim compozitia in doua boluri si intr-unul din ele adaugam cacao cernuta.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 22/32cm), apoi alternam cele doua compozitii, alba si maro, iar cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 15 minute, apoi scoatem tava si asezam capsunile, bagam tava din nou la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahat farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli